INFORMA'T

Informa't es el bloc informatiu de les activitats que es van realitzant al Municipi de Capdepera.

DINS LES MURADES. Castells i Fortificacions a les Illes Balears

Tani Bestard | 19 Setembre, 2006 11:32

Del 16 de setembre al 29 d'octubre de 2006 al Teatre de Capdepera

Horari: De dilluns a divendres de 10 a 12 i de 18 a 20h. Dissabtes i diumenges, de 10 a 13h.

Visites escolars, prèvia cita al telèfon 971 81 92 01

"Al món ibèric, l'edat mitjada representà un momnet culminant en la consolidació d'aquests sistemes de fortificació"

 Així doncs, les restes dels castells que encara coronen alguns dels puigs més imponents de les illes i que destaquen part damunt d'algunes de les nostres ciutats i viles, o els fragments de les murades que tancaven les poblacions costaneres no fan altra cosa que recordar-nos aquell temps en què la seva presència era un dels principals mitjans de control i de defensa de la població.

Amb aquesta exposició, de caire didàctic, fundacií "la Caixa" pretén aproximar-se a la vida en els castells i fortificacions de les Illes Balears; una vida que abraça els moments de perill, de setge i de guerra, en què els encarragats de defensar aquests castells i fortificacions-i els assetjants-havien de fer valer l'armament i els enginys de què disposaven, però també comprèn els moments de pau, momentània o més o manco duradora, en què havia temps per al joc i les diversions. Això darrer permetrà d'aproximar-se a la riquesa de les diferents manifestacions culturals- la música, l'esbarjo, la gastronomia- de les cultures que visqueren dins les murades durant l'edat mitjana. 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb